Onderzoek, innovatie en opvolging
Nieuwe problemen vragen om nieuwe oplossingen. Green Service is pionier in circulariteit voor de landbouw. Voor elke klant zoeken we de beste manier om water, nutriënten en energie te recupereren. Onderzoek in ons eigen labo is daarom de hoeksteen van ons dynamische bedrijf. Onze biogas- en waterzuiveringsinstallaties zijn het resultaat van jarenlange innovatie.
Waar het stopt voor een ander, begint het pas
voor ons.
Bij Green Service zijn we steeds op zoek naar de volgende uitdaging. Vind je geen oplossing voor het verwerken van afval, mest of vervuild water? Wij zoeken er een voor je. Zo staan onze installaties vandaag in verschillende sectoren: van slachthuizen en boerderijen tot metaalverwerkende industrie en mestverwerking.
Jouw partner in het onderzoek
naar een oplossing voor
complexe afvalstromen
of mestverwerking
Ons dynamische team zoekt steeds de beste, meest efficiënte oplossing. Daarbij schuwen we innovatief denkwerk niet. Als pionier ontwikkelden we een systeem waarbij je uit mest en andere reststromen water en nutriënten recupereert. Die vernieuwende techniek bleef niet onopgemerkt. In 2023 mochten we de 5e Ivan Tolpe Prijs in ontvangst nemen voor onze oplossing op boerderijschaal.
ONZE INNOVATIEVE INBORST
Bekijk artikel
Gepatenteerde
technologieën
Green Service is niet alleen een expert in het plaatsen van circulaire installaties. We ontwikkelen onze eigen technologieën die wetenschap en verschillende technieken combineren. Zo gebruiken we vandaag 2 door ons gepatenteerde technologieën:
• EP4008769A1: Device and method for the production of electricity and heat by processing biomass.
• BE1030785B1: Method for desulfuration of biogas and device for this.
Deze patenten tonen aan hoe wij verschillende technieken combineren om tot een effectieve en efficiënte oplossing te komen. Door zowel uit het standpunt van de ingenieur als dat van de technieker een probleem te benaderen, komen we tot een harmonie tussen wetenschap en techniek. Daar zijn we trots op.
kunstmestvervanger
Renure: bewerkte dierlijke mest als kunstmestvervanger? Via onze innovatieve technologie is het mogelijk om nutriënten te recupereren uit jouw dierlijke mest om deze als kunstmestvervanger te gebruiken.
Momenteel bevindt de Vlaamse landbouwsector zich in een paradox: enerzijds is er een dierlijk nutriëntenoverschot en anderzijds worden extra nutriënten aangevoerd als kunstmest. We kijken alvast uit naar de goedkeuring voor het gebruik van ‘Renure’ door de Europese Commissie.